Läser in...

Fordonsköp online (via Klickets tjänst "Köp Online")Vad är “Köp online”?

Klicket erbjuder vi en reservationstjänst där fordonshandlare kan erbjuda fordonsköpare att visa sitt köpintresse för ett fordon.


Varför kan jag inte använda "Köp online" på alla Klickets fordon?

Klickets köpreservationstjänst "Köp Online" är ett frivilligt tillval bland våra fordonshandlare. Vi märker en stor efterfrågan på denna tjänst då fler och fler handlare aktiverar detta kostnadsfria tillval hos Klicket.


Av vem köper jag fordonet?

Du köper fordonet direkt av fordonshandlaren, inte av Klicket eller ev. samarbetspartners. Klicket tillhandahåller helt enkelt digitala verktyg till handlaren för att effektivisera handlarens affär, för säljare och köpare. Beställningen görs med säljaren som avtalspart. Slutgiltigt avtal för köpet villkoras och signeras hos säljaren, därav gäller ej lagen om Distansavtal. Köpet villkoras när eventuell finansiering beviljas samt att säljaren och köpare är överens om pris för eventuell inbytesfordon.


Vad innebär det att köpa fordonet online på Klicket?

Genom Klicket kan fordonshandlare erbjuda fordonsköpare att visa sitt intresse för ett fordon och få till en affär direkt på nätet. Bekräftelse från fordonshandlaren skickas ut efter genomförd köpreservation hos Klicket. Det gör fordonsköparen genom att på Klicket välja “Köp online” via aktuellt fordon.

Du som fordonsköpare får bestämma hur mycket du vill betala kontant och hur mycket du vill låna till köpet och blir presenterad en månadskostnad för fordonet direkt på Klicket.se. Efter att du skickat dina personuppgifter via köpreservatioen "Köp Online" får du ett bekräftelsemejl och fordonshandlaren kommer kontakta dig för att bekräfta affären. Du hämtar därefter fordonet hos bilhandlaren. Ev. inbyten hanteras i separat dialog med fordonshandlaren av det aktuella köpobjektet.

Köpet är inte bindande innan du och fordonshandlaren har ingått ett köpeavtal, detta sker utanför Klickets tjänster och/eller ansvar.


Finansiering & försäkring

Genom Klicket kan fordonshandlaren i sina fordon visa sina samarbetspartners gällande finansering och försäkring. Månadskostnaden är bara ett exempel och din månadskostnad fastställs hos handlaren vid undertecknande av kontrakt. Detsamma gäller försäkringen.


Kommer det göras en kreditupplysning?

Handlaren hanterar ev. kreditupplysning, vanligtvis i samband med bekräftelsen av affären. Ta kontakt med din handlare för att höra mer om hur just den kommer att göra.


Får jag fordonet levererad hem till dörren?

I dagsläget tillhandahåller Klicket inga lösningar för hemleverans och det ingår inte i tjänsten. Vissa handlare erbjuder hemleverans, prata med din handlare för att se vad som gäller.


Vad händer om jag ångrar mig?

Du har ångerrätt på din köpreservation, köpet är inte bindande och du betalar inget förrän du har haft kontakt och villkorat avtal med säljaren.

Notera att beställningen görs med säljaren som avtalspart. Slutgiltigt avtal för köpet villkoras och signeras hos säljaren, därav gäller ej lagen om Distansavtal. Köpet villkoras när eventuell finansiering beviljas samt att säljaren och köpare är överens om pris för eventuell inbytesfordon.

När du väl har ingått köpeavtal med fordonshandlaren förlorar du som regel din ångerrätt. Hör noga med handlaren vad som gäller då det är av handlaren som du köper fordonet.


Om jag vill köpa tillägg till fordonet kan jag göra det?

Tjänsten hanterar inte tillägg just nu men det går fortfarande att köpa det när du hämtar fordonet hos handlaren! Tänk på att kostnader för tillägg som inte står med i beskrivningen på fordonet tillkommer utöver det du betalar för fordonet.


Lycka till med ditt fordonsköp önskar Klicket!


(Källa: bild lånad av Platinumcars i Norrköping)